Články

Ustavující zastupitelstvo je za námi!

Ustavující zastupitelstvo je za námi!

Gratulujeme nově zvolenému starostovi Pavlu Charvátovi, jeho místostarostům Vladimíru Dokoupilovi a Miloši Mičkovi a všem nově zvoleným zastupitelům.

Ustavující schůze zastupitelstva

Ustavující schůze zastupitelstva

Dnes nás čeká ustavující zasedání zastupitelstva Moravské Třebové. Na ustavujícím zasedání nově zvolení zastupitelé složí slib, čímž se teprve oficiálně stanou zastupiteli. Následně se bude volit nová rada města včetně starosty a místostarostů, zastupitelé si odsouhlasí odměny na neuvolněné pozice a zřídí výbory zastupitelstva.

Nová koalice v Moravské Třebové

Nová koalice v Moravské Třebové

V pátek schválila členská základna místního sdružení Svitavsko Pirátům v Moravské Třebové podpis na koaliční smlouvě. Koalici na další 4 roky budou v Moravské Třebové tvořit tyto hnutí a strany: Srdcem Třebováci, ODS, Změna pro Třebovou, KDU-ČSL & SVOBODNÍ a Česká Pirátská strana. Povolební situace v Moravské Třebové byla komplikovaná, nevraživost mezi místními politickými uskupeními, která se zde za minulé 4 roky budovala, zasáhla i do povolebních vyjednávání. Vytvořily se zde dva nesmiřitelné bloky: ODS, KDU, TOP09 a Srdcem Třebováci na jedné straně a ČSSD, KSČM a SNK na straně druhé.

Náklady na kampaň v Moravské Třebové

Náklady na kampaň v Moravské Třebové

Každá kampaň něco stojí. Protože to bereme s transparencí vážně a naše návrhy aplikujeme nejdříve na sebe, zveřejňujeme zde naše náklady na kampaň do komunálních voleb 2018 v Moravské Třebové.

Jak volit do zastupitelstva města

Jak volit do zastupitelstva města

Při volbách do zastupitelstev obcí, měst a obvodů voliči tradičně nejvíce chybují v postupu hlasování. Tím se buď připravují o část svých hlasů, nebo jsou jejich hlasy neplatné úplně. Cílem následujícího textu je osvětlit, jakým způsobem hlasovat, abyste o své hlasy nepřišli. Především je třeba si uvědomit, že postup pro hlasování do obecního zastupitelstva se zásadně liší například od postupu volby do Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR. Při volbě do zastupitelstva obce máte přesně tolik hlasů, kolik zastupitelů je voleno. Tedy konkrétně, jak je to v Moravské Třebové:

Potřebujeme více pracovních příležitostí

Potřebujeme více pracovních příležitostí

Zaměstnavatelé z Moravské Třebové stále hledají nové zaměstnance. Z toho by se lehce dalo nabýt dojmu, že v Moravské Třebové je dostatek pracovních příležitostí, ale opak je pravdou. Moravská Třebová je dlouhodobě na chvostu statistik zaměstnanosti. Rozdíl mezi okolními městy se prohlubuje, musíme tento nepříznivý trend zastavit.

Jak řešit nedostatek bytů

Jak řešit nedostatek bytů

S pořízením bydlení je v Moravské Třebové problém. Největší problém je sehnat byt k pronájmu. Velice dobrá situace pro pronajímatele nemovitostí, kteří si mohou mezi zájemci vybírat. Velice špatná situace pro obyvatele tohoto města, obzvlášť pro občany do 30 let, pro ně je velice obtížné vůbec sehnat byt k pronájmu.

Moravská Třebová a její kulturní dění

Moravská Třebová a její kulturní dění

Není již tajemstvím, že Česká pirátská strana ožívá a je aktivní i v Moravské Třebové. Toto krásné historické město, jehož počátky sahají až do poloviny 13. století, neslo přídomek Moravské Athény. Bylo centrem umění a vzdělanosti, což je i jedním z cílů nově vznikající místní pirátské organizace a jejích sympatizantů pro blížící se komunální volby.

Ukliďme Česko!

Ukliďme Česko!

Desítky pirátských crew se dnes účastní akce "ukliďme Česko".

Jak má vypadat rozklikávací rozpočet?

Jak má vypadat rozklikávací rozpočet?

Jsme strana, která chce víc informovat občany města a zároveň je více zapojit do rozhodovacích procesů města. K tomu patří i to, čemu se dneska říká, rozklikávací rozpočet, který je součástí našich programových priorit otevřená radnice a průhledné financování.