Ukliďme Česko!

15. září 2018
Ukliďme Česko!

Desítky pirátských crew se dnes účastní akce "ukliďme Česko".

Piráti se této akce účastní, již od začátku. Smysl není, jen uklidit to, co město nezvládlo, ale upozornit veřejnost na problém s odpadky obecně a na problémové lokality. Právě proto, jsme si na úklid vybrali lokalitu pod mostem na hřebečský tunel, je to již za hranicemi města v území nikoho. Pozemek pod mostem patří ŘSD. To co vidíte na fotce, jsme nasbírali v pěti lidech ani ne za hodinu. Nevíme, v jakých intervalech se tam dělá úklid, ale nějaký odpad tam již srostl s krajinou. Je tam vstup do lesa, kam se často jezdí např. na houby. Není to ve městě, ale v přírodě a proto by jsme do budoucna neměli opomenout udržovat čistotu i v této lokalitě, kde to není tak na očích. www.uklidmecesko.cz

P.S.: Našli jsme želvu! Nebo to, co z ní zbylo.

{% asset 'posts/zelva_pepek.jpg' magick:resize='751x422^' magick:gravity='center' magick:crop='751x422+0+0' %}